Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Cookies με αμύγδαλο και μαύρη ζάχαρη (Πανεύκολα & Γρήγορα)

Επιτέλους χειμώνιασε και άρχισε η κουζίνα μου να μυρίζει ξανά υπέροχα!!! Ωραίο το καλοκαίρι αλλά όταν δουλεύεις δε μπορείς να το απολαύσεις και τόσο και δε σας κρύβω πως αρκετές φορές ένιωσα Desperate Housewife και κάθε φορά διάβαζα το "Πολυάσχολες νοικοκυρούλες!!! (http://mageironoikokuremata.blogspot.gr/2014/12/blog-post_29.html) !!!! Αλλά τώρα τέρμα οι δικαιολογίες!!!! Ποδιά και στη κουζίνα να ετοιμάσουμε λιχουδιές!!!

 

 

Τι θα χρειαστούμε;

  • 250 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 330 γρ. Μαύρη ζάχαρη
  • 2 Αυγά
  • 8 γρ. Σόδα μαγειρική
  • 2 γρ. Αλάτι
  • 100 γρ Αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 2 βανίλιες

Ξεκινάμε λοιπόν:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο, βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ (με το φτερό) μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας κάθε φορά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο -λίγο το μείγμα με το αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να πάνε παντού.
  5. Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε μικρές κουταλίτσες από το μείγμα μας (περίπου 25 γρ.) σε απόσταση μεταξύ τους (γιατί απλώνουν)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!

tips: 
  1. Μην περιμένετε να σκληρύνουν τα μπισκότα, πρέπει να είναι μαλακά όταν βγουν από το φούρνο γιατί σκληραίνουν μόλις κρυώσουν!!!
  2. Τη ζύμη (ή μέρος αυτής) μπορείτε να την καταψύξετε και να την χρησιμοποιείσαι άλλη φορά (αυτό είναι πολύ χρήσιμο για εργαζόμενες γυναίκες-μαμάδες).
  3. Διατηρούνται αρκετά εάν τα φυλάξετε σε αεροστεγή συσκευασία.
  4. Κάντε αυτή τη συνταγή μαζί με τα παιδάκια σας (για όσους έχουν), θα το χαρούν πολύ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου