Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά μάφιν!!!
Τι θα χρειαστούμε (για 10 κομμάτια);
Τι θα χρειαστούμε (για 10 κομμάτια);
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,τριμμένο
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1 αβγό
- 1/3 φλ. σκουρόχρωμη καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλ. φυτικό λάδι
- 1/4 φλ.σταφίδες
Βήμα 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για 10 μαφιν ή τοποθετούμε χάρτινες φόρμες.
Βήμα 2ο: Αναμειγνύουμε το αλεύρι ,το μπεικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε κατά μέρος.
Βήμα 3ο: Στο μίξερ πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 4ο: Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 5ο: Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα κατά τα 2/3.
Βήμα 6ο: Ψήνουμε τα μάφιν για 20-25 λεπτά (μπορεί να θέλουν λιγότερο χρόνο ανάλογα με το μέγεθος τους και τον φούρνο που έχετε),ώσπου να φουσκώσουν.Όταν πιέζουμε την επιφάνεια τους, αυτή πρέπει να επανέρχεται.
Βήμα 7ο: Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!!
Αυτή τη συνταγή την βρήκα στο βιβλίο "γλυκά & αλμυρά στο φούρνο" από ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου