Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μάφιν μπανάνας (dairy free)

  Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά μάφιν!!!

Τι θα χρειαστούμε (για 10 κομμάτια);

  • 2 φλ. αλεύρι 
  • 1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,τριμμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλ. σκουρόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. φυτικό λάδι
  • 1/4 φλ.σταφίδες

Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για 10 μαφιν ή τοποθετούμε χάρτινες φόρμες.

Βήμα 2ο: Αναμειγνύουμε το αλεύρι ,το μπεικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε κατά μέρος.

Βήμα 3ο: Στο μίξερ πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 5ο: Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα κατά τα 2/3.

Βήμα 6ο: Ψήνουμε τα μάφιν για 20-25 λεπτά (μπορεί να θέλουν λιγότερο χρόνο ανάλογα με το μέγεθος τους και τον φούρνο που έχετε),ώσπου να φουσκώσουν.Όταν πιέζουμε την επιφάνεια τους, αυτή πρέπει να επανέρχεται.

Βήμα 7ο: Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!!

Αυτή τη συνταγή την βρήκα στο βιβλίο "γλυκά & αλμυρά στο φούρνο" από ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου