Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Γιουβέτσι φούρνου με χοιρινό

Αυτή την συνταγή την έχω φτιάξει άπειρες φορές και την λατρεύουν όσοι την έχουν δοκιμάσει.... Είναι πολύ εύκολη....απλά χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ψηθεί...!!!Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει την αναμονή!!!!

Τι χρειαζόμαστε (για 8-10 άτομα);

  •  1 1/2 κιλό χοιρινό
  •  2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί τριμμένο 


 Ξεκινάμε λοιπόν: 


Βήμα 1ο: Πλένουμε καλά το κρέας,το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το καλύπτουμε με την ντομάτα. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
Βήμα 2ο: Μόλις το κρέας είναι έτοιμο,βράζουμε το κριθαράκι μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το κριθαράκι και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά για να λιώσει. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Βήμα 3ο: Ανοίγουμε το σκεύος, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε γύρω του το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. Αφού κλείσουμε το φούρνο,αφήνουμε το φαγητό μέσα για 20 λεπτά.Σερβίρουμε με άφθονο τυρί.


                                                                    Καλή επιτυχία & Καλή σας όρεξη...!!!


tips: Αν θέλετε να κοκκινίσει λιγάκι το φαγητό μπορείτε να διαλύσατε λίγο πελτέ στα 2 φλ. νερό που προσθέτουμε στο φαγητό.


Την συνταγή αυτή την βρήκα στο βιβλίο  "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.Ένας εύκολος οδηγός για όλους" Της Μυρσίνης Λαμπράκη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου