Τι χρειαζόμαστε (για 8-10 άτομα);
- 1 1/2 κιλό χοιρινό
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο
Ξεκινάμε λοιπόν:
Βήμα 1ο:
Πλένουμε καλά το κρέας,το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε
σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,
προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το καλύπτουμε με την ντομάτα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200
βαθμούς για 45-50 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους
180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
Βήμα 2ο:
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο,βράζουμε το κριθαράκι μαζί με το κρεμμύδι
για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το κριθαράκι και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα
μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά για να λιώσει. Προσθέτουμε
αλατοπίπερο.
Βήμα 3ο: Ανοίγουμε το σκεύος, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε γύρω του το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε
με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
Αφού κλείσουμε το φούρνο,αφήνουμε το φαγητό μέσα για 20 λεπτά.Σερβίρουμε
με άφθονο τυρί.
Καλή επιτυχία & Καλή σας όρεξη...!!!
tips: Αν θέλετε να κοκκινίσει λιγάκι το φαγητό μπορείτε να διαλύσατε λίγο πελτέ στα 2 φλ. νερό που προσθέτουμε στο φαγητό.
Την συνταγή αυτή την βρήκα στο βιβλίο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.Ένας εύκολος οδηγός για όλους" Της Μυρσίνης Λαμπράκη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου