Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μοσχαροσουπίτσα

Yammy yammy....!!!!! Λατρεύω τις σουπίτσες και ειδικά τέτοιες μέρες!!!! Η συγκεκριμένη πήρε και την έγκριση του μπαμπακούλι ο οποίος ξετρελάθηκε και μιας και ήταν μάγειρας έχει διπλή αξία..!!!

Τι χρειαζόμαστε;
  • 500 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 καρότα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 ντομάτα
  • 1/3 φλ.ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι




Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Πλένουμε  καλά το κρέας μας και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει... Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους.

Βήμα 3: Όταν το κρέας μας είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε και τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν.Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλεια χρώματα αλλά και μυρωδιές!!!


Βήμα 3: Προσθέτουμε το κρέας με το ζωμό του στην κατσαρόλα με τα λαχανικά μας (αν είναι πολύς ο ζωμός δεν τον βάζουμε όλο ή αν μας φαίνεται λίγος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

Βήμα 4: Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου