Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πανεύκολα κρουασανάκια σε 5'

Αυτά τα κρουασανάκια είναι ότι πρέπει αν είστε λιχούδες όπως εγώ ή αν έχετε παιδάκια....
 

τι θα χρειαστούμε;
  • 250 γρ.αλεύρι
  • 125 γρ. μαργαρίνη 
  • 125 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 γρ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μερέντα ή μαρμελάδα (για γέμιση)
  • 1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα)
  • ζάχαρη άχνη και τρούφα για το πασπάλισμα(προαιρετικά) 
Ξεκινάμε λοιπόν:
 Βήμα 1ο: Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη, το γιαούρτι, το μπεικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
Βήμα 2ο:  Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 3ο:  Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας με την βοήθεια ενός πλάστη σε κύκλο και με ένα μαχαίρι το χωρίζουμε  σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα).
Βήμα 4ο:  Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι, του βάζουμε 1 κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας απ' την φαρδιά πλευρά.
Βήμα 5ο:  Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 6ο:  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τρούφα.
Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!! 


Προσοχή! Στο δικό μου φούρνο χρειάζονται λιγότερο ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.


 Την συνταγή την βρήκα στο http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/02/5.html    την δοκίμασα....και σας την προτείνω !!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου