Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η Evelyn για να την μοιραστώ μαζί σας.... Εγώ τα έφτιαξα και εγκρίνω!!!!!

Τι θα χρειαστούμε;
  • 800 γρ αλεύρι
  • 500 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα,καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα)
  • 150 -200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ροδόνερο (προαιρετικά)



Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λίγο κρεμώδες.

Βήμα 2: Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και ανακατεύουμε (εδώ έβαλα χερι γιατί το δικό μου μίξερ δεν έκανε δουλειά :p)

Βήμα 3:Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε-ζυμώνουμε!!οκ δεν θα γίνει ακριβώς ζυμάρι....

Βήμα 4: Φτιάχνουμε μπαλάκια με το ζυμάρι (σαν να φτιάχνουμε κεφτέδες) και τα πιέζουμε λιγο με το χέρι να βγουν λίγο πλακουτσωτά.

Βήμα 5: Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Βήμα 6:Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο ή απλό νεράκι (για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη) και τα πασπαλίζουμε με την άχνη.

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!

tips: Ίσως να έβαζα λίγα παραπάνω αμύγδαλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου