Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η Evelyn για να την μοιραστώ μαζί σας.... Εγώ τα έφτιαξα και εγκρίνω!!!!!
Τι θα χρειαστούμε;
Τι θα χρειαστούμε;
- 800 γρ αλεύρι
- 500 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα,καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα)
- 150 -200 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ροδόνερο (προαιρετικά)
Ξεκινάμε λοιπόν:
Βήμα 1: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λίγο κρεμώδες.
Βήμα 2: Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και ανακατεύουμε (εδώ έβαλα χερι γιατί το δικό μου μίξερ δεν έκανε δουλειά :p)
Βήμα 3:Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε-ζυμώνουμε!!οκ δεν θα γίνει ακριβώς ζυμάρι....
Βήμα 4: Φτιάχνουμε μπαλάκια με το ζυμάρι (σαν να φτιάχνουμε κεφτέδες) και τα πιέζουμε λιγο με το χέρι να βγουν λίγο πλακουτσωτά.
Βήμα 5: Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Βήμα 6:Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο ή απλό νεράκι (για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη) και τα πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!
tips: Ίσως να έβαζα λίγα παραπάνω αμύγδαλα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου