Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρό σπίτι ή μήπως χώρος τοξικών αποβλήτων;

Διάβασα κάτι σχετικά με τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι το οποίο με προβλημάτισε αρκετά και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.... Κάθε φορά μετά από ένα γερό καθάρισμα νιώθουμε ότι έχουμε ξεφορτωθεί όλη τη βρωμιά, τα μικρόβια και νιώθουμε έναν αέρα φρεσκάδας στο σπίτι!!!Αλλά είναι όντως έτσι;

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Columbia για γιατρούς και χειρουργούς κάθε χρόνο αναφέρονται περισσότερες από 7.000.000 περιπτώσεις δηλητηριάσεων και το 90% όλων των τυχαίων δηλητηριάσεων συμβαίνουν στο σπίτι με πιο συχνά θύματα τα παιδιά και μετά τους ηλικιωμένους.

 Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτή έχει προσδιορίσει ότι πάνω από 150 χημικά, που βρίσκονται σε συνηθισμένα προϊόντα για το νοικοκυριό είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση του καρκίνου, αλλεργιών, εκ γενετής ανωμαλιών και πολλαπλών ψυχολογικών διαταραχών.

Επίσης, η μακροχρόνια χρήση παρασιτοκτόνων στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις στον οργανισμό λόγω της διαρκούς έκθεσης του σε αυτά,μερικές από αυτές είναι οι μυικοί πόνοι, πόνοι στις αρθρώσεις, ημικρανίες, άσθμα, βρογχίτιδα ή κάποιο έκζεμα.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες που προκαλούν μερικά από τα καθαριστικά και τα χημικά που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση...και αν η κάθε νοικοκυρά χρησιμοποιεί έστω και λίγα από αυτά που περιέχουν βλαβερές ουσίες και μολύνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού δε θέλω να σκεφτώ τι ζημιά κάνουμε όλες μαζί στο περιβάλλον..!!!!! Τελικά καθαρίζουμε το σπίτι ή μετά από κάθε "καθαρισμό" το σπίτι μας μοιάζει με χώρο τοξικών αποβλήτων; Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε οικολογικά προϊόντα ή ακόμα καλύτερα να φτιάχνουμε τα δικά μας; Κάτι θα ήξερα οι παλιές γυναίκες που το έκαναν!!! Ok...δεν ξέρω αν είναι τοοοοοόσο δραστικά αλλά μήπως αξίζει τον κόπο;


(Όλα τα παραπάνω τα έχω διαβάσει από διάφορες έρευνες, δεν είμαι ειδικός για να ξέρω κατά πόσο μπορεί να ισχύουν...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου