Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες No 2

Αυτούς τους κουραμπιέδες τους είχα φτιάξει πέρυσι.... Νομίζω ότι τη συνταγή την είχα βρει από το μαγικό βιβλιαράκι με τις συνταγές της μαμάς μου μόνο που τελικά δεν ήταν η καθιερωμένη της συνταγή!!!Για μένα ήταν από τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες που είχα φάει αλλά με είχαν κουράσει αρκετά....!!! Δε μου έβγαινε ακριβώς ζυμάρι...δηλαδή προσπαθούσα να ανοίξω χοντρό φύλλο και να κόβω τους κουραμπιέδες σε ωραία σχηματάκια και μου έσπαζαν...με λίγα λόγια ζορίστηκα!!!Ήταν και η πρώτη φορά που τους έφτιαχνα.... Φέτος λοιπόν έμαθα από παλιές νοικοκυρές ότι έτσι είναι η ζύμη από τους κουραμπιέδες και ότι έτσι πρέπει να γίνεται... Λοιπόν κάτι θα ξέρουν!!!


Τι θα χρειαστούμε;
  • 600 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 κ.γλ. μπεικιν
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντοκοπανισμένα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο



Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και συνεχίζουμε με τους κρόκους,τη βανίλια, το μπεικιν διαλυμένο στο κονιάκ, τα αμύγδαλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Βήμα 2: Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα.

Βήμα 3: Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε βουτυρωμένο ταψί (ή σε αντικολλητικό χαρτί) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Βήμα 4: Μόλις τους βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ανθόνερο και άχνη. 'Οταν κρυώσουν,τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου