Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πανεύκολα, γρήγορα και απίθανα Pancakes!!!!!

Θα τα λατρέψετε!!!! Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα!!!! Είναι υπέροχα για πρωινό,για κολατσιό και για επιδόρπιο!!!! Τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι!!!





Τι θα χρειαστούμε;

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μπεικιν πάουντερ
και ελάχιστο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι


Ξεκινάμε λοιπόν...

Βήμα 1ο: Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2ο: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα,το βούτυρο (ή το λάδι) και σιγά σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα,ένας χυλός. (Σε περίπτωση που σβολιάσει το μείγμα μπορείτε να το σουρώσετε)

Βήμα 3ο: Λαδώνουμε ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε 1-2 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι. Αν θέλουμε το απλώνουμε ελαφρά (ανάλογα με το αν μας αρέσουν παχές ή όχι). Τηγανίζουμε και απ' τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να σερβίρουμε τα Pancakes μας με πραλίνα σοκολάτας,μαρμελάδα,μέλι,ξηρούς καρπούς,σιρόπι,ζάχαρη,κανέλα ή σκέτα (είναι εξίσου νόστιμα)!!!


Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!!!!

tips: Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα το βράδυ και να το φυλλάξετε στο ψυγείο έτσι ώστε το πρωί να έχετε μόνο το ψήσιμο!!!!

"Μπορείτε να βάλετε και τα παιδιά σας στο παιχνίδι,να ανακατεύουν και να ρίχνουν τα υλικά, το έκανα με τα ανίψια μου και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκαν πολύ!!!Και όταν ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουν...τα αποθέωσαν!!!Η ανιψιά μου τα έφαγε σκέτα ενώ ο ανιψιός μου με πραλίνα φουντουκιού!!!Το σίγουρο είναι ότι δεν έμεινε ούτε μια!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου