Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Εύκολα πιτσάκια ρολό!!

Ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι....!!! Είναι ότι πρέπει για σνακ και τέλεια για παιδικά πάρτι..!!!

Τι χρειαζόμαστε;

Για το ζυμάρι μας....
  • 2 1/2 φλ. Φαρίνα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • λίγο αλεύρι ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου.


Για τη γέμιση....
  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή του εμπορίου)
  • 2 φλ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • αλλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κύβους (προαιρετικά)
  • πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • μανιτάρια (προαιρετικά)
Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια....

Βήμα 2:Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι μας σε στενόμακρο (30-40 εκ περίπου) φύλλο.

Βήμα 3: Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη σε περίπτωση που η σάλτσα δεν περιέχει μυρωδικά) και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 4:Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω στα 14 ρολάκια πίτσας.

Βήμα 5:Τα τοποθετούμε σε ταψάκι,αφού πρώτα το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Βήμα 6:Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας) μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!

tip: Αν δεν θέλετε να κάνετε ρολάκια μπορείτε να ανοίξετε το ζυμαράκι και να το απλώσετε σε ενα ταψί και να βάλετε πάνω τα υλικά σαν κανονική πίτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου